2020 – året der gik

2020 har været et atypisk år, og for rigtig mange har det været et svært år, som har kostet mange kræfter. Da første Coronanedlukning ramte os tilbage i marts 2020, skal vi ærligt sige at vi blev bekymrede – Vi blev rigtigt bekymrede på såvel egne som jeres vegne. Det var en voldsom og meget pludselig nedlukning, som ramte bredt og havde vidtrækkende konsekvenser.

Hos os selv i Landbrug & Fødevarer blev vi først og fremmest ramt hårdt som ejer af to konferencecentre. Vi kæmpede med tabt indtægt, aflysninger og hjemsendte medarbejdere. Vi stiftede bekendtskab med hjælpepakkerne, deres svære brug og efterfølgende lange ventetid på kompensationer. Vi var derfor i de daglige dialoger med jer, selv helt tæt på begivenhederne og den barske virkelighed.

Vi har i året der er gået måttet sige farvel til flere lejere, herunder blandt andet en af vores store lejere Contra der udbød efteruddannelse samt en af Danmarks største udbydere af ungdomsrejser; EF Education. Langt fra alle opsigelser har været Coronarelaterede, men vi ved at der desværre har været lejere som har måttet lukke deres virksomheder af netop den grund. En af de hårdt ramte brancher er rejsebranchen, som vi har en god repræsentation af i BUEN. Ligeledes har vi i stueplan en række spisesteder og butikker, som også har været hårdt ramt af nedlukningerne i 2020.

Vi er dog glade for, at vi til trods for dette klarer os igennem 2020 med en godt udlejet ejendom. Det er lykkedes os at finde lejere til langt de fleste tomme lokaler, og tomme perioder har vi primært grundet ombygningsperioder. Det er dejligt at være vidne til den fortsatte virkelyst og kreativitet som præger jer lejere i BUEN. Coronaen får ikke uden kamp jer ned med nakken.