Buen i dag

Buen er en af Københavns karakteristiske bebyggelser. Den består af fire bygninger, der er bygget i forlængelse af hinanden og som ligger centralt i København.

De fleste københavnere har på et tidspunkt kørt under bygningen og det er netop den funktion, der gør, at den ellers anonyme kontorbygning skiller sig ud.

For i bebyggelsen indgår den 10 etager høje bygning, der strækker sig tværs over Vester Farimagsgade, og som samtidig efterlader sig et kæmpe buet hul hvorigennem cyklister, bilister og fodgængere kan passere.

I bebyggelsen indgår også de to længer langs Vester Farimagsgade samt den lave bygning lige over for Københavns Hovedbanegård.

Buen er stadig den dag i dag, som da den blev bygget i 1950’erne, en erhvervsejendom hvis primære formål er erhvervsleje København. I stueetagen er der butikker og i de øvrige mange kvadratmeter er der kontorfaciliteter. Gennem tiden har der holdt mange rejseselskaber til i lokalerne i gadeplan, men efterhånden som tiderne har ændret og folk nu overvejende køber billetter på internettet, kan vi også se en ændring i hvilke butikker, der ligger i Buen. Eksempelvis åbnede den populære italienske restaurant Spaghetteria sine døre i en af Buens lokaler i 2016. Derudover er vi stolte af at have Alt Rejser som lejer. Alt Rejser tilbyder visum til hele verden til de eventyrlystne.

Miljøbevidst bygning

Hos Buen er vi stolte af, at vi i 2014 modtog diplom fra Hofor Forsyningsselskab, for at opnå den bedste udnytte af energi til fjernkøling. Du kan læse mere om Ejendommen Buens diplomoverrækkelse af optimal energiudnyttelse her. Vi arbejder hele tiden på, at reducere CO2 udledning på vores lokaler til leje til gavn for miljø og vores lejere.

Vi støtter derudover også op om miljøvenlig pakning. Derfor arbejder vi hele tiden på at reducere vores brug af pap og lignende materialer.

Grøn energi i hele BUEN

I BUEN arbejder vi hele tiden mod at mindske vores klimaaftryk så meget som muligt. Derfor har vi i BUEN bla. Norlys som elleverandør. Det betyder, at alt den strøm der bruges i BUEN – det være lys, computere og elevatorer, kommer fra vedvarende energikilder. På den måde sikrer vi os, at vi giver vores lejere de bedste muligheder for at skabe en grønnere og mere miljøbevidst hverdag.

Det er vigtigt for os, at vi arbejder proaktivt med at reducere klimaaftrykket. Derfor foretager vi klimavenlige beslutninger og ændringer ud fra certificeringsordningen DGNB. DGNB er kort sagt en tysk bæredygtighedsprincip, der sætter standarder for, hvordan man i byggebranchen bedst muligt arbejder ud fra en bæredygtig strategi.

DGNB er kendetegnet ved at være innovationsfremmende, fremtidssikret og er samtidig bygget på FN’s definition af bæredygtighed.
Derfor er vi også utrolig stolte af, at vores mål om at reducere BUENs klimaaftryk, har udgangspunkt i standarder DGNB har sat.

Har du nogle spørgsmål?
Skriv til os