Fra Buen i København til Pompidou i Paris

BUEN bliver en del af Kunsthal Charlottenborgs sommerudstilling: Copenhagen – Red Light Green Light (In the Realm of the Senses).

Udstillingen Copenhagen – Red Light Green Light bevæger sig fra kunsthallen og ud på flere locations i indre København, hvor en række internationalt toneangivende installations- og performancekunstnere skaber værker til byens sceniske rum og sale. Intensitet og intimitet er i fokus hos kunstnerne, og Copenhagen – Red Light Green Light folder sig ud som en række unikke situationer, hvor publikum og kunst mødes live.

BUEN er udvalgt til at være én af 6 lokationer for Charlottenborgs Copenhagen – Red Light green light. Udstillingen er en performance som finder sted 11. jun. – 10. jul. 2022.

Fernisering finder sted på Kunsthal Charlottenborg d. 10. juni kl. 17-20 – Alle er velkomne!

Performance i Buen

I BUEN vises én af udstillingens internationale kunstnere britiske Cally Spooner. Værket som Cally Spooner laver i BUEN er første stadie af en performance for 3 dansere og er en underudvikling til Pompidou.

I BUEN vises performance værket On Stagnation, som er en del af Cally Spooners Deadtime-repertoir. Deadtime er en opera, der er under udvikling, og som udfolder sig i koreograferet form. I København oplever vi den som workshop og i en øve-fase, hvor Spooner og tre dansere udforsker koreografi, kropssprog og gestik fra 1980’ernes aerobics videoer.

Fra København vil værket rejse videre til Pompidou i Paris hvor det vil blive opført i sin næste fase fra oktober 2022. I Deadtime dukker levende og medierede kroppe, der ikke altid er menneskelige, op. Sammen iscenesætter de virkningerne af ’performance’ på vores psykologiske, digitale og anatomiske menneskelige tilstand og spørger, hvordan samfundets indvirken på os helt uventet kan blive transformeret over i noget andet.  

Hvor i Buen?

I BUEN er vi først og fremmest meget beærede over at være én af de udvalgte lokations. Dernæst glæder vi os til på tæt hold at kunne opleve Cally Spooners arbejde. Helt konkret kommer værket til at blive vist i de tomme lokaler Vester Farimagsgade 1 i de tidligere Pakistan Air lokaler. Hvis I kigger ind ad ruderne i dag, vil I se at lejemålet nu er revet ned og fremstår i ét stort lyst rum – perfekt til et kunstværk. Benyt gerne lejligheden til at følge med i processen omkring både klargøring, og visning af værket.


Foto kredit: Cally Spooner Dead Time, 2018 (detail) Incomplete partition wall, score of 63 elements (laserjet prints on paper, marker and pen on paper, pencil and ink on technical paper, plastic), 1 x Bose 5 second-generation VirtuallyInvisible® single cube speaker, audio of non-professional, hastily assembled choir, amplifier, open windows, road outside 15 meters, 4’31” loop. Courtesy of the artist and ZERO…, Milan- Photo: Roberto Marossi