Buens samarbejde med Tredje Natur

Fra venstre, Martin Trier Risom, Tredje Natur, Frederik Agdrup, Tredje Natur, Flemming Rafn, Tredje Natur, Linda Marie Nyholm, ejendommen BUEN,  Thomas Funch-Hansen, ejendommen BUEN og Joe Fnug Hansen, ejendommen BUEN.

Vedligeholdelse af Buen

Vi har længe taget tilløb til at igangsætte diverse vedligeholdelse i BUEN. Vi ved at huset trænger flere steder.  Men selv om vi er super motiverede, så har vi erfaret at processen kan blive mere omfattende end antaget, når først man går i gang.

Når I er lejere her i BUEN, så har I nok allerede har lært os at kende som nogen der gerne vil bruge vores penge fornuftigt, og så vil vi gerne gøre os umage. Derfor tager det tid, når man skal gennemtænke næsten 29.000 m2. Flere og flere spørgsmål dukkede op, uden vi havde svarene, og i efteråret 2021, besluttede vi derfor at finde en samarbejdspartner, som er mere vant til at håndtere så komplekse og store ejendomme. Vores oprindelige vedligeholdelsesplaner er derfor nu ved at blive til overordnede strategiplaner, og det hjælper os på den lange bane til at blive klogere på de behov og muligheder som er og som skal tilgodeses i ejendommen.

Lidt om buens historie

BUEN er opført i 1950´erne, midt i den danske arkitekturs guldalder. Ejendommen var banebrydende for sin tid og tegnet af nogle af funktionalismens mest fremtrædende mestre, bl.a. Ib Lunding, Thorvald Dreyer og Ole Hagen.  Det er en sand perle, som vi skal passe på, og som i den grad fortjener at vi tænker os om – også med så ”små” ting som vedligeholdelse.  Vi vil væk fra det tilfældige og have en god plan for hele BUEN.

Vores nye samarbejdspartner

Vi har derfor søgt efter en god samarbejdspartner, som vil kunne hjælpe os med at klarlægge ejendommens potentialer og vi har nu valgt Tredje Natur. De er blandt andet kendt for flere større klimatilpasningsprojekter som Enghaveparken og Lynetteholmen. Af deciderede ejendomsprojekter har de bl.a. lavet en levende grøn facade til grønttorvet i Valby, samt transformation og masterplan for Vridsløselille i Albertslund. Endeligt er Tredje Natur langt fremme i forhold til genanvendelse og cirkularitet i byggeriet, hvilket ligger os meget på sinde, som en vigtig del af vores tanker om bæredygtighed i BUEN.

Vi glæder os til samarbejdet med Tredje Natur, og vi håber på at det roadmap vi i første omgang skal have udarbejdet i løbet af 2022 vil give os god inspiration og grundlag for at tage os godt og rigtigt af BUEN.