Fejring af A-husets 70års fødselsdag

BUEN fylder 70 år

Som bygning er 70 år ikke særlig meget. En solid bygning som BUEN, kan holde langt mere end det. 70 år er dog alligevel nok til, at man kan nå at sætte sit præg på historien og man kan i den grad sige, at BUEN har fået sat sit aftryk på Vesterbros og hele Københavns historie.

Vi har vel nok alle vores egne minder, og langt de fleste af os vil huske tilbage på at BUEN altid har været et vidnesbyrd om at ”nu var man kommet rigtig til storbyen”. Lysende, markant og ret anderledes end det øvrige København.

En byhistoriker fortalte

Den 4. oktober havde BUEN inviteret til fejring af A-husets 70 år. Til arrangementet havde vi besøg af journalist og byhistoriker Allan Mylius Thomsen. Med stort engagement fik vi fortalt historien om områdets udvikling. Vi kom helt tilbage til tiden, hvor København blev lukket med byporte for natten, og frem til BUEN´s opførelse, som en meget modernistisk ejendom i en ny metropol i det oplevelsesområde, som Vesterbro var og fortsat er.

Vi fik også gode anekdoter med direkte fra Allan selv, som har haft sin gang på det tidligere LIDO, der i den grad har formet historien om især A-huset, der er BUEN´s ansigt ud mod Vesterbrogade.

I dagens anledning, havde vi fundet den gamle arkitekt 3D-model af BUEN frem, og vi havde til dagen, fået printet billeder af BUEN gennem tiden. Det var dejligt sammen at kunne sætte fokus på vores fælles arbejdsplads, og det var interessant at lære mere af historien at kende.

Vi siger TAK til alle der valgte at støtte op om arrangementet.