”Kan en gade, der altid har været et ikke-sted, blive et in-sted?” 

En kold dag i januar, mødtes vi med Sarah Skarum, der er journalist på Politiken. Sarah bor selv på Vesterbro, og har således på tætteste holdt kunnet følge med i udviklingen, som stille og roligt er sket i BUEN hen over de sidste år. Sarah fik en rundvisning, mødte os, og mødte nogle af vores lejere. Det kom der en stor artikel ud af i Politikens tillæg ”Forbrug og liv” der blev bragt den 28. januar 2022

I artiklen kan man bl.a. læse følgende udtalelse fra Rie Holdum der driver Verdens mindste stormagasin på Vester Farimagsgade i BUEN.

”Så tænkte jeg, gud jo, det er meget fedt. Det er et underligt sted, men ultra centralt. Da jeg kom tilbage til København, gik jeg direkte fra Hovedbanen og derhen og tænkte, her vil jeg gerne have butik. Det er en underlig lille tidløs gade, der minder om en storby i 1970’erne. Jeg kan se, at nogle af de gamle rejsebureauer lukker, der kommer nye restauranter, så nu begynder det også at være en gade, hvor man tænker på at tage hen, hvis man vil ud og spise. Det var det virkelig ikke før i tiden. Jeg vil gerne have endnu mere liv i gaden, men det tror jeg også, der kommer.”

Da vi i BUEN første gang mødte Rie var det en solbeskinnet sommerdag – Rie var på research efter et nyt sted. Vi brugte lange tid, og flere møder på blot at gå rundt om BUEN og betragte omgivelserne og de andre lejere.

Vi ser det som ekstremt velovervejet og velvalgt at Rie har placeret sin forretning i BUEN, og vi opfatter også hendes beskrivelse af BUEN som ”et underlig sted” som rigtig godt dækkende. BUEN er virkelig noget helt særligt – Den er nemlig helt sin egen, og den kan virkelig noget. Vi ser det som en stor styrke at BUEN kan byde på internationale vibes, men stadigvæk gøre det med ægte dansk Vesterbro´sk kant.