1952 var året hvor byggeriet af buen påbegyndte

De første tanker

Når vi ser tilbage, så blev byggeriet af BUEN påbegyndt i 1952, hvor Københavns Kommune havde solgt grunden til et konsortium, som forpligtede sig til at udvikle og bebygge grunden. I tiden før 1952 var området blevet hjemsted for sortbørshandel og området bestod af små interimistiske barakker. Københavns Kommune var blevet mere opmærksom på hvordan byen præsenterede sig for tilrejsende, og ville derfor gerne barakkerne til livs, og grundet den centrale placering med Frihedsstøtten som nærmeste nabo, blev tankerne til BUEN lagt.

Man antog dengang at banegraven foran Hovedbanen ville blive overdækket, og man så derfor BUEN som en afslutning af en stor banegårdsplads, som respektfuldt også skulle omkranse Frihedsstøtten. Man tænkte dengang at det forreste af huset som ligger ud mod Vesterbrogade også skulle bue ind omkring Frihedsstøtten.

På billedet nedenfor ses skitse på en af arkitekternes første tanker.

Buens historie begynder

Det blev jo som bekendt ikke som skitseret her, men man kan godt genkende ejendommen med den lave bebyggelse som det første del af BUEN foran frihedsstøtten, og så selve buen over Vester Farimagsgade bagved sammen med SAS-hotellet på modsatte side.

Hele BUEN blev bygget over en periode på 5 år, fra 1952-1956, hvor alle bygningerne stod færdige. Resultatet blev dengang kaldt for en arkitektonisk genistreg, og bygningen hen over vejen blev kendt som ”et strålende eksempel på den nyeste byggeteknik”. Ejendommen har altid været kendt i bybilledet og her 70 år efter dens påbegyndelse, er den stadig et sted som tiltrækker erhvervsdrivende.

Helt aktuelt oplever vi lige nu en god interesse for ejendommen. Den store diversitet skaber en interessant storbystemning og giver en international vibe, som mange ser potentialer i lige nu. Det er en stor fordel for alle os som dagligt færdes i ejendommen, at der er positive interesser til vores fælles arbejdssted. Helt konkret er det tanker vi også på ejendomskontoret arbejder med at videreudvikle. Vi tager dagligt hånd om en ældre ”dame” på 70 år, og det kræver at vi gør os umage.

På vores instagram kan I se flere historiske billeder og læse mere omkring BUEN´s historie.